Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Huuvautsi

LEMMENJOKI
HUUVAUTSI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

107

Edellinen

Seuraava

Kivikämppä

Repojoen latvalla Huuvajärven eteläpäästä järjestyksessään toisen lammen itäreunan kalliojyrkänteen päällä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2007

20.09.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

?

7603030

3423120

Huom:

 LISÄKUVIA  

Kämppä ei näy kartoilla.
Kivistä tehty kämppä kalliojyrkänteen reunalla. Koko noin 1,5m x 2,5m. kaksi kivilaveria, kaksi puupenkkiä. Oviaukko pohjoiseen, ovi nostettu sivuun. Takka takaseinällä. Turvekatto painumassa kasaan. (Kurkihirsi pettänyt 2004).
Komealla paikalla oleva persoonallinen tupa. Katseltavaksi mutta ei enään yöpymiseen.

Katto painunut sisään 2011 mutta seinät hyvinkin pystyssä.

Päiväkirjamerkintöjä:

12,8,2007
"Yöllä satoi. Aamulla satoi. Vitkuttelin ylösnousua ja se kannatti. Kymmenen kieppeillä pilvet harveni. Sain eilen kosteiksi jääneitä paitoja teltan päälle. Teltassa muuten haisee jo aika hirveälle. Kohta ympärillä pörräävät hyönteiset vaihtuvat sääskistä raatokärpäsiin.
Hyvästelin Huuvajärven pahoillani ettei tupaa löytynyt. (Katsoin kuitenkin lähteissäni pari paikkaa). Huuvajärven eteläpuolisen lammen ohitin ylhäältä ja seuraavakin meinasi mennä ohi mutta vastarannan kalliot oli niin komiat jotta päätin vielä mennä jyrkänteen reunalle kuvaamaan.
A´vot mikäs se siinä. Kivinen savupiippu, kiviset seinät ja notkollaan oleva katto. Onnetarten ottolasta lykästi taas. Tupa löytyi sittenkin. Pari lampea etelämpänä kuin annetuissa ohjeissa. Vaan nyttenpä tiedän.
Komealla paikalla kämppä, mahtavat maisemat. Seinät ladottu litteistä kivistä, päivä tosin paistaa rotkon puolen läpi (hyvin tilkittävissä. Kattohirsi on pettänyt muttei vielä kokonaan, vain taittunut. Kattoa on paikkailtu vanerein ja pressulla. Ovi on pois paikoiltaan ja lasiton. Sisällä on keskikäytävän vierellä kiviset laverit ja perällä takka. Sisätilat kokonaisuudessaan noin 1,5mx2,5m. Perällä laverien päissä, takan molemmin puolin pienet puupenkit. Mantereen puolen seinällä pieni kivinen syvennys (hylly). Oven päällä oli tavaraa. Peräseinällä öljylyhty ja nurkassa pellistä värkätty vaskooli.
Tuvan ovi oli pohjoiseen maisemien suuntaan. Ovelle johti kulkureitti jonka reunakaide oli vain osin jäljellä. Hyvin persoonallinen kämppä ja kunnostettavissa. Ovi vain uusiksi ja seinän kivikolot voi tilkitä. Kattohirren voisi vaihtaa ja kattovasat uusiksi, samoin pressu ja sitten turvetta katteeksi.
Meni siinä tovi pyöriessä ja katsellessa. Nykykunnossa vaarallinen koska katto voi sortua koska vain.
Mieli sekavana jatkoin matkaa suuntana Avisuorran kammi. ..."