Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Lauttaselkä

LEMMENJOKI
LAUTTASELKÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

084

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Inari-Kittilätien kyljessä sen länsipuolella. Noin 1,7km Inarin kunnan rajasta etelään.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Siirretty toisaalle


06.01.2017

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7576620

3453030

Huom:

LISÄKUVIA

Vanhan Kittilä Inari postipolun varrella ollut autiotupa. Lauttaselän tupa on pystytetty 1950-60 lukujen aikana. Hirsisessä tuvassa on ollut tilaa 8 hengelle ja siellä on ollut takka. Karttojen mukaan siellä on ollut myös erämaapuhelin. Tupa on kunnostettu talvella 1991. Räystäslaudat, lautaeteinen ja nurkkalaudat loistaa vaaleina. Uutuuttaan hohtaa myös puuvaja ja pihan roskalaatikko. Sisällä oli uusi kamiina.
Tupa on ollut hyvässä kunnossa vielä vuosituhannen vaihteessa mutta purettiin 2003. Tiettävästi se on siirretty Leville matkailukäyttöön.
Tuvan paikka on aivan nykyisen tien vieressä. Rakennuksen paikka on hyvin havaittavissa Seinälinjalla olevista kivistä.
1970 Pohjois-Suomen tunturi- ja autiotuvat:
”183. Kittilän Lauttaselän kämppä. Pokka-Menesjärvi tien varrella, Pokasta noin 14km. Talvikäyttöinen hirsimaja. Hyvässä kunnossa. Takka. Majoitustilaa 8 henkilölle. Polttopuuta.”
Lauttaselässä on ollut myös tietyömaan aikaisia parakkeja 1965. Niiden tarkempaa sijaintia en tiedä. Ilmakuvista päätellen  hieman etäämmällä tiestä autiotuvan pohjoispuolella. Tuvan luoteispuolella vajaan 200m päässä on lähde. Sen vieressä on penkkaan kaivettuna pieni lautakoppi. Onko kyseessä ollut työmaan aikainen kellari ?. Koppi on katto romahtaneena paikallaan vielä kesällä 2016.

Päiväkirjamerkintöjä: