Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Taatsijärvi autiotupa

LEMMENJOKI
TAATSIJÄRVI AUTIOTUPA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

101 A

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Taatsijärven pohjoisrannalla noin 450m järven länsipäästä. Noin 10km Pokan kylästä luoteeseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huollettu

2007

28.02.2016

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

?

7571090

3441200

Huom:

LISÄKUVIA

Metsähallituksen huoltama hirsinen autiotupa. Vuoden 1944 taloudellisella kartalla esiintyy jo "Kämppä". Onko sama kuin nykyinen? Hirsistä voi päätellä jotta kämppä olisi vanha. Onko kämpän paikka pysynyt koko ajan samana. Tuvassa on uusi takka. Luontoon.fi sivujen mukaan 6 henkeä mahtuu. Laverit on toki leveät mutta porukan täytyy olla sopuisaa jos neljää enmmän niille sopii. Tuvan yhteydessä on ollut aiemmin sauna (Sallisen ja tuvan välimaastossa) mutta se on puurettu aikaa sitten huonokuntoisuuden takia.
Pihalle pääsee nykyään autolla mikä saattaa aiheuttaa häiriötä varsinkin kesäviikonloppuisin.

Tuvan vieressä järven rannalla yksityiskäytössä ollut "huvila" on hävitetty. Katso 101 B Taatsijärvi Sallinen.

Tuvalta noin kilometri luoteeseen on tunnettu Taatsin seita.

Päiväkirjamerkintöjä:

4.8.2007
"... Taatsin pihalta lähti juuri yksi paku. Otin pakolliset kuvat ja meinasin vilkaista lähimaastoa kun paikalle tuli auto. Mies tulossa kalaan ja yöksi. Oli tarkoituksena jatkaa huomenissa. Poistui kalaan.
Kahvia keitellessä pihaan tuli kaksi autollista paikallisia. Makkaran paistoon ja myös kalaan. Läksin katsomaan rantoja. Muutama sata metriä tuvalta on mainio leiripaikka. Päätin siirtyä pois autoilijoiden tuvalta. Itse tupa on vanhan oloinen, pääty (ovi) järvelle, ikkuna toisessa päässä, verhot, pöytä, takka, leveät laverit molemmilla seinillä. Muuten kai ihan jees mutta ympäristö ei. Pihalla autojen kääntöpaikan laidalla on nuotiokehä ja toisella laidalla puuvaja, vessa kauempana. Rantaan johtaa polku. Talvi varmaan autuaasti peittää ympäristön sottaisuutta ja estää autoliikenteenkin..."