Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Vaskojärvi

LEMMENJOKI
VASKOJÄRVI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

016

Edellinen

Seuraava

Valvontatupa

Vaskojoen länsipuolella pienen sivupuron kohdalla vajaa 2km Vaskojärven alapuolella.


Nuo patsaat kuistin nurkilla ovat pöllöjä. PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa


19.10.2020

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1976

7626450

3432270

Huom:

LISÄKUVIA

Rakennus näkyy ensimmäisen kerran puron eteläpuolella kartoistani vuoden 1990 topokartalla. Rajavartioston tuvaksi on karttamerkintää tituleerattu jo 1970 topokartassa. Nykyään ilmeisesti puiston valvontatupa.
Nykyisellä paikalla on kaksi hirsirakennusta. Vanhemman oloinen rakennus näyttäisi olevan veistetyistä hirsistä ja siinä on laudasta tehty eteinen. Lautaeteisen oven päällä on oksista nimi VASKOJÄRVI ja vuosiluku 1976.
Uudemmalta näyttävä rakennus on pyöröhirsistä ja sen katolla pieni aurinkopaneeli. Rakennuksen kuistilta johtaa sisään kaksi lasiovea mikä voisi viitata saunan olemassaoloon. Toisaalta vanhempi taitaa olla lähempänä puroa ja Vaskojokea.
Tuo vuosiluku 1976 taitaa olla se jolloin tänne on ensimmäinen hirsirakennus rakennettu.
Nämä kämpät on lukittuja.
1982 Lemmenjoki ulkoilukartassa on teksti "Rajavartioston korsu". Tuossa kartassa on kaksi rakennusta puron pohjoispuolella. Uskoisin kuitenkin että vain eteläpuolella on ollut hirsikämppiä. Karttamekinnät ei ole pysyneet mukana.
Katso 017 Vaskojoki korsu.
Lapin liiton osaseutukaavassa on näille kohdin merkitty (Es)2116. Hivenen pohjoisemmaksi kylläkin eli kannattaa vilkaista Vaskoa kämpältä kilometri pohjoiseen jos noilla seuduin liikkuu.

Päiväkirjamerkintöjä: