Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Kultasatama

LEMMENJOKI
KULTASATAMA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

067

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Lemmenjoen pohjoisrannalla Morgamjärven länsipäässä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huollettu

1989, 1997, 2015

12.09.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

?

7619280

3453990

Huom:

LISÄKUVIA 

(Kultahamina). Kämppä oli kulunut jo 1997 eikä yöpyminen miellyttänyt. Tummista höylähirsistä tehty rakennus. Toisessa päässä autiotupa jossa kerrossängyt neljälle, kamiina ja pöytä penkkeineen. Ympäristö on nuhjuinen ja kulunut. Venekyydillä tulevat kaivajat ja tarvikkeet lähtevät tästä moottoripelillä eteenpäin. Paikalla on siis mönkijöitä, peräkärryjä ja moottoripyöriä. Ylempänä rinteellä olevalla telttailupaikalla on rauhallisempaa. Pihalla autiotuvan takana taukokota joka ei myöskään houkuta sisälleen kuin ehkä talvipakkasilla. Lapin kullankaivajien liiton omistama mutta puuhuollosta vastaa Metsähallitus.
Autiotuvat kirja ja metsähallituksen nettisivut tarjoavat rakennuksen valmistumiseksi aika erilaiset vuosiluvut.
Autiouvat kirja "Kultahaminan kämppä rakennettiin talkoilla1967, mutta se paloi kymmenkunta vuotta myöhemmin. Vuonna 1978 tupa rakennettiin uudelleen."
http://www.luontoon.fi "Tupa on rakennettu 1980-luvun lopulla ja peruskorjattu vuonna 2001."

Päiväkirjamerkintöjä:

3.9.1989 "...Kultasatamassa ei ollut muita, laitettiin sapuskaa. Joen toiselta puolen kuului ihmisääniä, mutta ketään ei näkynyt. Syötyämme veimme rinkat puu suojaan, ja laskeuduimme tuvalle. Porukkaa oli tullut, ja yksi Lohjalainen lähti kanssamme valloittamaan Morgam-Viibusta..."

12.8.97 Tiistai 12 vaelluspäivä. "...Tosi kylmä yö. Makuupussia olis vissiin pitänyt möyhiä ennen unia vaan menihän se yö siinä. Aamukin meni pitkäksi kun heräsin vasta 9 jälkeen. Tulin Kultasatamaan ja merkkasin itseni päiväkirjaan. Alkaa olla liikaa lopun makua. Lähdin rahnustamaan polkua Ravadaskönkäälle. Vastaan tulijoista osalta sai vaivoin tervehdyksen joten ollaan selvästi turistialueella..."