Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Vaskolompolo

LEMMENJOKI
VASKOLOMPOLO
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

021

Edellinen


Seuraava

Autiotupa

Vaskojoen lavalla Vaskonlatvajärven etelärannalla. Norjan rajalta Rajajoen ja Kietsimäjoen yhtymäkohdasta 5,2km eteläkaakkoon. Järven länsipäästä n.200m.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

1997

16.09.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1974

7613670

3425720

Huom:

LISÄKUVIA

Metsähallituksen ylläpitämä hirsinen tyyppitupa joka esiintyy kaikissa kartoissani 1982 Lemmenjoki ulkoilukartasta lähtien.  luontoon.fi ei mainitse puuvajaa mutta sellainen oli paikalla 1997 ja näyttää kartoilla sekä ilmakuvassa 2020 vielä olevan. Onko puuta, se onkin toinen juttu. Kaasuliesi oli ainakin 2011, mutta sitäkään ei luontoon.fi enää mainitse.
Luontoo.f (10/2020)
”Vaskolompolo, autiotupa: Autiotupa, 10 hlö. Tupa sijaitsee Reposelän pohjoispäästä itään, Vaskojoen lompolon etelärannalla. Talvikäyttöinen hirsitupa, joka on rakennettu vuonna 1974.
Varustus: Kamiina. Huomautukset: Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä, mutta vain muiden tuvan käyttäjien suostumuksella. Jätehuolto: Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään roskansa pois maastosta.
Huollosta vastaava: Metsähallitus. Lapin luontopalvelut.”

Päiväkirjamerkintöjä:

5.8.1997 tiistai 5. vaelluspäivä "... Tupaa ennen matka tuntui taas pitkältä ja kivikkoinenkin se oli. Tupa on kivalla rantatöyräällä järven rannalla. Tuvalla olleista varusteista päättelin että paikalla on kaksi miestä jotka lienevät kalassa. Päätin siis suorittaa uinnin ja päänpesun ennen heidän paluutaan. Ruokaa laittaessani he tulivat ilman saalista vaan eipä haitannut, juttua piisasi. Pistivät teltan pihalle kun viime yönä oli tuvassa ollut kovasti itikoita vaan minä koitan nukkua yöni täällä..."
"... Vaskolompolon autiotuvalla illalla. Tuvassa olleet kaksi n.50v kaveria lähtivät vielä kalaa narraamaan. Puhetta on riittänyt niin kuin tällaisilla tapaamisilla asiaan kuuluu..."