Pääsivu Lapin kämpät Muotkatunturit Rassioja

MUOTKATUNTURIT
RASSIOJA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

004

Edellinen

Seuraava

Turvekota

Nirvajokeen pohjoisesta laskevan Rassiojan itärannalla noin 400m Nirvajoesta. Rassinojassa on kodan kohdalla jyrkkä mutka. Kota on noin 20m Rassiojasta. Noin 6,1km Stuorraäytsin tuvasta koilliseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Tuhoutunut

2013

30.8.2013

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7688580

3466600

Huom:

LISÄKUVIA 

Rakennuksen merkintä ja teksti "KOTA" löytyy Taloudellisesta kartasta 1931/1942.

Taloudellisen kartan nimistö pitää paikkansa vaikka jokien muoto ja paikka poikkeaa hieman nykykartoista.

Paikalla on noin 4m kanttiinsa oleva neliön mallinen turvekehä (2013). Vaikea päätellä millainen rakenus paikalla on ollut. Turvekehän neliön mallinen muoto kuitenkin viittaa enempi kammiin kuin kotaan. Voi tietenkin olla jonkinlainen matala puukehikko jonka päällä pyramidin mallinen katto, tällöin voidaan puhua kodasta. Puuosia ei näkynyt (en myöskään kaivanut esiin). Ovi on ilmeisesti olut etelän suunnalle, siellä turvekehä oli hieman matalampi ja pari kiveäkin näkyi. Ympäristön kasvillisuus oli jo liki luonnon tilassa eikä heinittynyttä pihakenttää näkynyt. Ympäristössä en havainnut jäänteitä ihmisen toiminnasta.

Olisi siitä kodasta helposti ohikin kävellyt. Hieman tuuriakin kun löytyi helposti. Aivan Rassiojan rantaa kulkevalta polulta ei jäänteet näy. Noin 15m kauempana joesta menee seuraava hento polku jonka vieressä kota oli. Ja taasen toiselta puolen kotaa, pienen matkan päässä menee erittäin hyvä porojen tallaama polku.

Koordinaatit on likiarvoja koska kohdetta ei löydy tarkemmista kartoista.

Päiväkirjamerkintöjä: