Pääsivu Lapin kämpät Muotkatunturit Hotelli Ramada Presidentti

MUOTKATUNTURIT
HOTELLI RAMADA PRESIDENTTI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

005

Edellinen

Seuraava

Porokämppä

Vuorggotseärjavrin kaakkoisrannalla Noin 7km Stuorraäytsin autiotuvasta pohjois-luoteeseenPRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa

1998

03.01.2020

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1960

7690650

3458770

Huom:

LISÄKUVIA 

Hotelli Ramada Presidentti.
“Porotilalain mukainen tukikohta Vuorgocearjavrin kämppä peruskorjattu v.2013, josta alkaen LUKITTU. Nykyinen tupa rakennettu 1960-luvun alussa, mutta aiemminkin paikalla ollut asumus. Täten Hotelli Ramada Presidentin tarina päättynyt. Jatkossa kulkee omistajan mukaan Vuorgocearjavrin nimisenä.” (Vänkä 2014).

Tätä pientä lautakämppää ei löydä kartoilta Mutta MML:n karttapaikan ilmakuvasta 2003 se on hyvin havaittavissa.
Sattumalta osuin paikalle 1998 kun pidin taukoa järven etelärannalla. Yöpyäkkin pystyi mutta kamina oli lähes entinen. Kamina on sittemmin uusittu ja metähallitus on tuonut paikalle vessan 2003. Vielä 2006 paikalle olisi tuotu "uusi" vanha kamiina.

Muistaakseni Apu-lehdestä löytynyt lehtiartikkeli eräästä lappalaisesta riekonpyyntäjästä sisälsi tällaisen katkelman:
"LAMMEN RANNALLA HOTELLI
Tunturin takana on pieni lampi, jolle lappalaiset ovat antaneet tunturin mukaan nimen Vuorggotsearjavri. Sen toisella rannalla nököttää lautahökkeli, jossa poromiehet, riekonpyytäjät ja muut erämaassa liikkuvat levähtävät ja yöpyvätkin....
Kämppä ei ole koolla pilattu. Sen molemmille seinustoille on raakalaudoista kyhätyt laverit, joiden välissä on pöytä. Ovipielessä on pieni kamina, jolla maja lämpiää nopeasti. Kämpän varustuksiin kuuluu myös jääkairi, jolla järveen kairattavasta reiästä saadaan kahvinkeittovesi....
Pöydältä löytyy vieraskirja, johon ensimmäiset merkinnät on tehty jouluna 1995. Tuolloin joku huumorintajuinen vieras nimesi majan Hotelli Ramada Presidentiksi. "

Lapin liiton osaseutukaavassa kohde (Es)2102.

Päiväkirjamerkintöjä:

Lauantai 29.8.-98 ". . .Tulin järvelle jo klo 12.00 joten päätin pitää taukoa tuonne kolmeen ja katsoa sitten viitsiikö jatkaa Stuorravdsin tuvalle 8-10km. Rantaa kävellessäni löysin lautarakenteisen tuvan järven itäpäästä. Vilkaisin sisään. Kamina on, pöytä on, pari lyhyttä (lappalaismitoitus) penkkiä / laveria, sisällä puita kuivana. Pöydällä oli vieraskirja josta näkyi merkintöjä noin 10-15 henkeä vuodessa. Tokkopa kaikki merkkauttaneet käyntiään. Vaikka sääkin näytti parantuneen ja aurinkokin valaisi hetken järven vastarantaa niin päätin yöpyä täällä ja kuivatella varusteet. Palasin hakemaan tavarat ja teltan. Tuvan kamina oli huonommassa kunnossa kuin ensin näytti ja tulen saanti vetisen tuhkan päälle näytti ensin hieman nihkeältä vaan onnistui kuitenkin. Vaatteet somasti pitkin seiniä kuivumaan ja vedet kaminalle. Kahvit tuli laitettua ja muutama leipä. Myyräkin juoksentelee lattian raoista puupinon alle ja takaisin. Kovin on kodikasta. Tuvan katto on toisen penkin kohdalta pahasti notkolla ja mustunut läpi tulleesta vedestä. Kaminan luukku on irti ja lattian katkennut lauta paikattu toisella katkenneella laudalla, seinäpaperit kosteuden läikyttämiä ym. On tämä silti telttaa mukavampi yöpaikka. Illemmalla näkyi sinitaivastakin siellä täällä ja tuuli voimistui ja viileni. Tuvassa 22° kun laittelin iltapalaksi jatkettua italianpataa. Pikkuisen on oikea pohje kipeä vaan eiköhän tuo tuosta tokene. Nyt on tullut syötyä hyvin eli eiköhän huomenna jakseta. Tälle päivälle tuli matkaa n. 10km (näkyvyys 100m)."

Sunnuntai 30.8.-98 "Hieman kolea oli tupani vaan eipä hätää, kaminaan tuli ja pian taas tarkeni. Sää oli pilvinen ja hieman tuuli. Laittelin myslejä. Tuvasta on mukava lähteä liikkeelle kun tavarat on järjestyksessä ja tilaakin on. Päätin kiertää lännen kautta Stuorravdsin tuvalle. . . ."