Pääsivu Lapin kämpät Muotkatunturit Lahtisen kämppä

MUOTKATUNTURIT
LAHTISEN KÄMPPÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

013

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Peltojoen länsirannalla, noin 8.5km Muotkan Ruoktulta eli Karigasniemen tieltä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huollettu

1996, 1998, 2013

29.8.2013

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1949

7678600

3487880

Huom:

LISÄKUVIA 

1996 kävelin vastarannalla tuvan ohi. Yöpymään pääsin sitten pari vuotta myöhemmin 1998.

Tupa on merkitty karttoihini vuoden 1965 Autoilijan tiekartasta lähtien. Tämä on varmaan pienimpiä yksittäisiä rakennuksia mita koskaan on 1:750 000 mittakaavan kartalle piirretty.

Tupa on vieläkin käyttökelpoisessa kunnossa. Kiitos Muotkan Ruoktun ystävien. Hirsien raoista paistaa paikoin päivä ja kalustus on niukka. Eipä juuri kahata yöpyjää mahdu. Suojaksi ja lämmittelypikaksi toki hyvinkin sopiva. Kokoa tuvalla on noin 2x2 metriä. Hyvä kamiina nurkassa ja olipa muutama klapi penkin alla (2013).

Kämpän historiaa on laajemmin netissä sivulla http://personal.inet.fi/yritys/muotkanruoktu/lahtihis.htm

Päiväkirjamerkintöjä:

3.9.98 ". . . Peltojoen rannan polut on "mahtavat". Lahtisen kämppä tuli vastaan yllättäin. Se näkyi vasta parikymmentä metriä ennen. Saavuin noin klo 18. Tupa on tosi pieni. Kaksi ristikkäistä laveria, kamina ja ovessa pieni lasi. Kahta aikuista ei saa mahtumaan yöksi. Tuvan edustan nuotiokivikasaa paransin kattiloille sopivaksi ja keitin risuilla tuhdin padan ja illemmaksi vesiä kapuccinoa varten. Tuvan ympäristössä ei tietenkään ole puuta ja wc:ltä parisataa metriä sivuun olevista männyistäkin on sahattu oksat niin korkealta kuin vain voi yltää. Tupaa hoidetaan ja syytä onkin sillä kävijöitä riittää. Vieraskirjassa (kirjoissa) merkintöjä kaikenmaailman ramboryhmistä. Lakaisin lattian ja heitin ylimääräistä roinaa roskiin mm. kaljapullon laverin jalan takaa. Istuskelin ja jäin odottelemaan tulisiko muita. Klo 21.00 ei ketään vielä tullut joten nostin repun sisään ja päätin yöpyä. Kirjoittelin vielä ulkosalla päiväkirjaa ja katselin komean kuutamon nousua. Päivälle tuli noin 13km taivalta."

Perjantai 4.9.98 "Eipä kiirettä nousta mutta ei sitä malta maatakkaan. Laittelin viimeisiä aamupaloja Lahtisen tuvan kaminan päällä (keittimellä). Aurinko paistoi oviaukosta sisään. Viimeinen päivä on viimeinen. Vaikka mielessä juolahti ajatuksia kiertoteistä niin polkua pitkin sitä kuitenkin menee. Kolmen hengen ryhmä meni tuvan ohi kun pakkasin reppua. Oranssinen telttani oli aamulla kuivahtanut koivun oksilla. Kymmenen jälkeen olin jo matkalla. . ."