Pääsivu Lapin kämpät Paistunturit Fiellun kammi

PAISTUNTURIT  KEVO
FIELLUN KAMMI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

029

Edellinen

Seuraava

Turvekammi

Kevon kanjonissa, siihen luoteesta laskevan Fiellogeadggejohkan koilisrannalla eli Fiellun putoukselta 300m kaakkoon.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huollettu

(1979), 2011

07.02.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7716380

3485410

Huom:

LISÄKUVIA

www.luontoon.fi/kevo/palvelut:  "Fiellun kammi sijaitsee Fiellogeadgejohkan ja Kevojoen yhtymäkohdassa, Fiellun pohjoisrannalla. Ei lavereita, pari pöytää ja penkkejä. Sääsuoja, ei yöpymiseen." (02/2021).
Mutta toki kammissa mahtuu yöpymäänkin kuten 2011 kesakuun lopulla, kun siellä 6 miestä vietti yötä. Oli kuulemma lämmin. Sisällä on laverit seinien vierustoilla ja nurkassa liuskekivistä muurattu avotakka. Pöydät oli 2011 kannettu ulos tuvan edustalle jotta lattialle mahtui pitkäkseen.

Kammin lattiaa en mitannut mutta kuvien ja muistikuvan perusteella sanoisin sisämitan olevan noin 3,5m kanttiinsa. Kammin keskellä on kattoa kannattava kelopilari. Oven vieressä on ikkuna kuten lännen puolelle putouksen suuntiin. Turpeet on seinien yläosista painuneet, muuten näyttää ulkoa hyvältä. Paikka on kovalla kulutuksella mikä näkyy kammissakin.

Kammin vieressä on hirsinen puuvaja/WC joka näkyy MML:n karttapaikalla isompana rakennuksena. Kevon patikkareitti menee pihan läpi.

Päiväkirjamerkintöjä:

1979 kävelin reitin. Yövyttiinkin putouksen tuntumassa mutta ei jäänyt muistikuvaa saatikka valokuvaa kammista. Ei tainun olla silloin olemassa. Olis tämä mieleen jäänyt.