Pääsivu Lapin kämpät Paistunturit Gamasmohke

PAISTUNTURIT  KEVO
GAMASMOHKEN TUPA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

079

Edellinen

Seuraava

Kämppä / Yksityinen

Gámasmohke Rávdojávrin lounaisrannalla, Kaamasmukasta noin 10km pohjoiskoilliseen

PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa

2004

14.02.2016

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7705850

3486130

Huom:

LISÄKUVIA

Löytyi sattumalta. Näkyy MML:n karttapaikalla ainakin 2007 alkaen. Kämppä on lautarakenteinen eristämätön. Tervapaperi tuulensuojana. Kamina heikossa kunnossa. Maastoauton ajettava ura tulee pihalle. Sisällä patjat ja muuta taapeistoa. Oli 2004 lukitsematon.
2015 on remonttitarpeistoa pihalla joten kämpän käyttö näyttäisi jatkuvan.
Kämpästä parikymmentä metriä koilliseen on maassa havaittavissa muinaisen kammin turvekehä.

Päiväkirjamerkintöjä:

15.6.2004 ". . . Kun kellokin oli vielä vähän päätin lähteä katsomaan sen lautamökin. Pientä tihkukuuroa ja kylmää tuulta oli nähty jo pari päivää. Ripeästi olin tyhjillään olevalla mökillä. Pystylauta, tervapaperi tuulensuojana, siinä seinät, ei eristeitä. Katossa lauta ja huopa. Lattialla sentään parkettikuvioinen muovimatto. Ovi toisessa päässä, pieni ikkuna toisessa. Kaksi laveria seinillä. Ikkunan alla pöytä ja oven pielessä pyöreä kamina. Seinillä pientä tarpeellista. Hiiret, myyrät ym. pitäneet pippaloita vetämällä tyynystä superlon rouheet ulos, syömällä ikkunan eteen ripustetut sokerinpalat ja paskomalla pöydälle. Molemmilla lavitsoilla superlonpatjat, toisella täkki ja toisella kaksi porontaljaa (karvoja kaikkialla). Puitakin nurkkauksessa joten kaminakin saattaisi toimia vaan enpä viitsi kokeilla. Ei vissiin kovin usein käydä. Tuvalle pääsee maastoautolla perille siltä Gamasmohke Ravdojärven etelärantaa kulkevalta "tieltä" . Kävin illalla sillä suunnalla pienen kävelylenkin tossusilteen.
Ruoan laitto ja syöminen pöydän ääressä, ah mikä mukavuus kun ikkunallakin nättejä tekokukkia. Toivomus pöydästä toteutui joten kokeillaan toivoa jospa huomeniksi saataisiin aurinkoa ja lämmintä. "

16.6 Keskiviikko 7 vaelluspäivä
"Teltta on lämpimämpi kuin tuulenpieksemä eristämätön tupa. Repun mittari näytti aamu klo 8 +6°C (sisällä). Mutta tupa on kuitenkin mukavampi. Ei tuo kamina kovin kummoiselta näytä ja pihallakin on toinen joka halki."