Pääsivu Lapin kämpät Paistunturit Linkinjeaggi

PAISTUNTURIT  KEVO
LINKINJEAGGI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

007

Edellinen

Seuraava

Kammi

Linkinjängällä Arkomaraksen koillispuolella olevan pienen järven (Árkomarasláttu) itärannalla. Nuvvuksen kylästä 12,5km suoraan itään.


PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa


26.6.2008

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7745120

3482860

Huom:

LISÄKUVIA  

Vuoden 2002 topokartassa kaksi rakennuksen merkintää vierekkäin. MML:n karttapaikan uudella 1:16 000 mittakaavatason kartalla (2007) rakennukset on järven laskuojan eteläpuolella kun taas vanhemmalla joen pohjoispuolella.

"iso, hieno, yksityinen, lukittu kammi. Pihassa oli puuliiteri ja grillipaikka. Kaksi vanhaa romahtanutta turverakennusta samassa paikassa (RB 2008)"

Päiväkirjamerkintöjä:

20.6.2004
"Linkin kolmas kammi näkyy täältä n.2km luoteeseen (kirjoitettu Linkinjoen kammilla 008). Kiikari on näillä puuttomilla lakeuksilla mukava kapine. Tuo kolmas kammi näyttää myös oleva asuttavassa kunnossa. Kahta rakennusta en siellä näe niin kuin karttaan on piirretty. Voivat olla peräkkäin näin kaukaa katsottuna." Myöhemmin tapasin vaeltajan joka sanoi tuon kolmannen kammin olevan lukittu. Siihen on kuulemma saatu EU-tukirahoja. Sisällä olisi lakatut lattiat ym mikä ei välttämättä sovellu käyttötarkoitukseen.