Pääsivu Lapin kämpät Paistunturit Linkinjeaggi

PAISTUNTURIT  KEVO
LINKINJEAGGI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

007

Edellinen

Seuraava

Kammi

Linkinjängällä Arkomaraksen koillispuolella olevan pienen järven (Árkomarasláttu) itärannalla. Nuvvuksen kylästä 12,5km suoraan itään.


PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa


24.04.2020

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7745120

3482860

Huom:

LISÄKUVIA  

Paikalla on yksi iso yksityinen/yhdistyksen turvekammi. Käytännössä voi puhua turpeella vuoratusta mökistä.
"iso, hieno, yksityinen, lukittu kammi. Pihassa oli puuliiteri ja grillipaikka. Kaksi vanhaa romahtanutta turverakennusta samassa paikassa" (RB 2008)

Rakennuspaikka on vanha. Uudesta tuvasta noin 100m pohjoiseen, järven laskuojan toisella puolella, on kahden vanhan kammin jäänteet.
Vanha kammi ja sen vieressä ollut turvetalli/vaja olivat hyvässä kunnossa 1965, muutta 1974 talli jo osin ilman katetta ja itse kammin kattokin vuoti pahasti.
Vanhojen kammien paikat näkyy hyvin MML:n karttapaikan ilmakuvassa 2014.

Päiväkirjamerkintöjä:

20.6.2004
"Linkin kolmas kammi näkyy täältä n.2km luoteeseen (kirjoitettu Linkinjoen kammilla 008). Kiikari on näillä puuttomilla lakeuksilla mukava kapine. Tuo kolmas kammi näyttää myös oleva asuttavassa kunnossa. Kahta rakennusta en siellä näe niin kuin karttaan on piirretty. Voivat olla peräkkäin näin kaukaa katsottuna." Myöhemmin tapasin vaeltajan joka sanoi tuon kolmannen kammin olevan lukittu. Siihen on kuulemma saatu EU-tukirahoja. Sisällä olisi lakatut lattiat ym mikä ei välttämättä sovellu käyttötarkoitukseen.