Pääsivu Lapin kämpät Paistunturit Njávgoaivi

PAISTUNTURIT  KEVO
NJÁVGOAIVI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

037

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Njávgoaivin luoteispuolella n.700m Pajuojan itäpuolella ja n.1,2km Njávgoaijohkan eteläpuolella. Kevon puiston länsipuolella olevalla merkityllä reitillä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2004

18.12.2016

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1964

7714130

3473020

Huom:

LISÄKUVIA  

Metsähallituksen ylläpitämä hirsinen tyyppitupa. Kämppä on kunnostettu hyvään kuntoon. Takaseinään on lisätty ikkuna valoa antamaan ja samalla on makuulaveri jaettu kahteen osaan. Pihalla puuvaja, ekopiste, WC.
Veden saaminen tuvan lähettyviltä saattaa tuottaa ongelmia kesällä.

Nykyään pihalla on myös lautarakenteinen laavu/kota joka on valmistunut vuoden 2004 käyntini jälkeen. Kota näyttää kuusikulmaiselta. Seiniä kiertää penkit ja takaseinällä näyttäisi olevan alas laskettava pöytä. Keskellä kotaa on kamina.

Päiväkirjamerkintöjä:

17.6.2004 "Njavgoaivin tuvalla oli pariskunta joka teki lähtöä. Olivat tulleet sinne vasta aamuyöstä. Rupattelinpa taas kun melkein viikon sai yksin kuljeskella. Sitten rauha saapui.
Ruokapuoli oli taas edessä. Nyt pilkoin ja paistoin pekonit, lisukkeeksi riisi ja tillikastike. Täyttävää. Niin tämä tupa on siis näitä mettähallituksen tyyppitaloja. Päädystä sisään, oikealla halkolaatikko sitten kamina. Vasemmalla kaasuliesi ja pöytä ikkunan ääressä. Perällä tuvassa molemmin puolin leveät alalaverit ja yksittäinen ylälaveri. Takaseinällä ikkuna.
Kun vesipaikkakin löytyi läheltä niin päätin pestä pääni. Normaalisti lähimmälle vesipaikalle 800m nyt vieressä 100m iso lumiläikkä jonka alla pikkuinen padottu liru josta kuupalla ämpäriin vedet. Pari tuvan isoa kattilaa kiehumaan ja ämpärillinen sulamisvesiä, niillä homma hoitui. Mukava saada pää puhtaaksi."