Pääsivu Lapin kämpät Pöyrisjärvi Aiteenjoki

PÖYRISJÄRVI
AITEENJOKI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

034

Edellinen

Seuraava

Turvekammi

Aiteenjoen pohjoispuolella jängän takana Kollivaaralta laskevan puron suulta n.200m pohjoiseen. Honkavaaran eteläpuolella mäntyrykelmästä noin 100m etelään.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa

27.04.2009

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

7607970

3399600

Huom:

Vieraskirjan mukaan paikalliset kutsuvat Honkavaaraksi. Samassa paikassa on ollut kammi sota-ajasta lähtien. Ensimmäinen lahosi ja maatui. Toinen 60-luvulla rakennettu paloi 70-luvulla. Tämä kammi on vuodelta 1981 ja tehty riekon pyyntiä varten.

Kiitämme Peltovuoman miehiä ja olkaamme siivosti.

Pieni 2-3 hengen turvekammi. Kunnostusta tehty 2009 talvella. Avotakka ja maapohja, 2 lautalaveria, ovena vanerilevy. Ei puuhuoltoa.
Kammi oli merkitty MML:n vanhemman karttapaikan topokartalle ilmeisesti hiukan liian itään. Ei merkintöjä GT-kartoissa tai muissakaan uudemmissa paperikartoissani. Ei esiinny MML:n karttapaikalla 2009.

"Turvekammissa on sisäpuolella vajaan metrin korkeuteen asti lautavuoraus. Katto tyypillisesti koivurungoista. Kaksi matalaa laveria. Hiukan näyttää home vaivaavan. Piipun peltihormin ympärillä muurausta." MR 2007.

"Aiteenjoen kammin lautavuoraus on sisältä uusittu vuonna 2009. Kammi on maapohjainen, lautalaverit kummallakin puolella noin 10 senttiä irti maasta, välissä noin 35 sentin rako. Avotakka on luonnonkivistä muurattu, hormin muuraus ulottuu kattoon asti ja hormi jatkuu peltitorvena ulkopuolella. Vesikatto on turpeilla peitetty, tunturikoivuista tehty runko. Homeesta ei ollut mitään merkkiä remontin jälkeen, eikä ainakaan nyt talvella. Tilaa on hyvin kahdelle yöpyjälle ja kolmannellekin, jos laverien välin saa peitettyä risuilla, vaatteilla tms. Vesivaneerista on tehty hatara ovi. Ei puuhuoltoa." PS 2009

Talvella vettä saa Aiteenjoessa olevasta virtapaikasta, vähän joenmutkassa olevan kosken yläpuolelta. Lauhalla säällä avoin.

Päiväkirjamerkintöjä: