Pääsivu Lapin kämpät Pöyrisjärvi Naltitupa

PÖYRISJÄRVI
NALTITUPA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

029B

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Naltijärven etelä ja itäpuolella. 1-3 rakennusta kartasta riippuen.(1950,1968)

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei tiedossa

(2002)

01.03.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7614360

3406760

Huom:


1950 yleiskarttakirjassa yksi rakennuksen merkintä Naltijärven eteläpuolella joen länsipuolella. 1968 yleiskarttakirjassa jo kolme rakennusra Naltijärven etelä ja itäpuolella. Naltijärven autiotupa on rakennettu vasta 1971 joten nämä ovat kaikki vanhempia ja nyttemmin jo kadonneita rakennuksia. Noissa yleiskarttakirjoissa on kuitenkin molemmissa teksti "Autiotupa".
Kävelin 2002 alueella mutta en osannut ja hoksannut katsella muita rakennuksia kuin uutta autiotupaa.
Kämppä esiintyy "Pohjois-Suomen autiomajat" oppaassa vuodelta 1958 Nimellä NALTITUPA. "Etelään virtaavassa Käkkälöjoessa olevan Naltijärven kaakkoisrannalla Palovaara-tunturista luoteeseen  talvikäyttöinen hirsimaja. Välttävässä kunnossa. Takka. Majoitustilaa 6 henkilölle. Polttopuuta eteläsuunnassa".
Pieni lainaus Seppo Salon laatimasta päiväkirjasta joka kertoo kanoottiretkestä Enontekiön Hetasta Utsjoelle. http://www.sepposalo.net/22
”6.7.1963 . . . Lähes puolen kilsan koskiosuuden jälkeen saavuimme sitten oikealle järvelle, jossa Deeri jo hiukan hermostuneena odotteli autiotuvan luona.
Meille oli kerrottu, että tuota autiotupaa ei enää ole olemassa. Mutta siinä se oli. Se oli heikosti varustettu ja huonokuntoinen. Jatkoimme matkaa. . . ”

Koordinaatit suuntaa antavasti Naltijärven eteläpäähän. Rakennuspaikan tarkka sijainti ei siis ole tiedossa.
Katso myös: Naltijärven kesäpaikka 029A.

Päiväkirjamerkintöjä: