,Pääsivu Lapin kämpät Pöyrisjärvi Palomarasto

PÖYRISJÄRVI
PALOMARASTO

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

074

Edellinen

Seuraava

Asuntovaunu

Palomaraston pohjoisrinteellä Máttoaivin huipulta 1,8km länsilounaaseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa

(2002)

12.3.2011

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

7623560

3387270

Huom:

Poikkean omista säännöistäni tämän kohteen osalta. Kyseessä on pysyväisluontoinen poromiesten asuntovaunu. Kamiinalämmitys ja pitkä paikallaanolo antaa aihetta poiketa kortiston säännöistä.

Kuljin Máttoaivilta etelään vuonna 2002 ja silloin vilkuilin isoa valkoista laatikkoa joka lähemmäs tultua osottautui asuntovaunuksi. En ottanut tuolloin valokuvaa mutta muistikuvan mukaan vaunu olisi ollut etelämpänä ja näkynyt hyvin Maattojärville laskeuduttaessa.

Päiväkirjamerkintöjä:

7.9.2002 Lauantai 9. Vaelluspäivä

". . . Kylmän takia pian alas ylemmän Rautulammen päähän (Maattojärvien länsipää).Mietin hetken jatkaakko matkaa rinkka selässä kalastellen vai pitäisinkö tauon. Tauko voitti. Laskin kantamukseni koivua vasten ja vaihdoin kuivaa ja lämmintä ylle. Täällä on jo koivuakin harvakseen rannalla mutta muuten samaa karua maisemaa. Kalastajien nuotiokehiä ja yllättävän paljon tyhjiä pulloja. Sottaista väkeä. Niin näkyipä tuolla vastarannan puolella mäessä asuntovaunukin. Viskelin kaiken sorttisia uistimia tähänkin järveen ja tuloksetta. Palasin rinkalle ja söin katkarapukeiton. Eipä näistä tauoistakaan tahdo nauttia näin kylmällä."