Pääsivu Lapin kämpät Pöyrisjärvi Naltijärvi

PÖYRISJÄRVI
NALTIJÄRVI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

030

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Naltijärven itärannalla, järven puolivälin kieppeillä rantapenkan päällä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2002

15.09.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1971

7614540

3406940

Huom:

LISÄKUVIA

Metsähallituksen julkaisu A No96 sivu 127 kertoo seuraavaa: "Naltijärven autiotupa. Metsähallitus on rakentanut Naltijärven itäpuolella olevan pyöröhirsisen autiotuvan vuonna 1971. Tupa on peruskorjattu 1986 ja on hyvässä kunnossa. Sen pinta-ala on 23m2 ja siinä on tilaa 10 hengelle. Kävijämäärä on vuosittain noin 350 henkeä, joista noin kaksi kolmasosaa on ulkopaikkakuntalaisia. Tuvan käyttäjistä noin puolet käy maalis-huhtikuussa ja loput kesä-lokakuussa. Marras-helmikuu on tämänkin tuvan käytön kannalta hiljaisinta aikaa."
Varustus: Kamiina, laverit, pöytä ja penkit.

Tuvan tienoilla on ennenkin ollut kämppiä ja joku autiotuvan virkaakin toimittanut rakennus. Katso: 029B Naltitupa

Talvisen vedensaannin kannalta järven ranta on matala. Laskuojan suulla joen keskellä oleva avoin virtapaikka saattaa olla petollinen virran syödessä altapäin jäätä avoimen paikan vierestä. 

Päiväkirjamerkintöjä:

11.9.2002 Keskiviikko 13. Vaelluspäivä

"... Mönkijän ura kiertää pienen lenkin ennen Naltijärven tupaa. Komeita hiekkaharjanteita. Kataja ja vaivaiskoivu läikyttää mukavan näköiseksi muuten harmaanvihreää maata. Vielä yksi puro jonka selvisi niukasti saappailla. Tupa tuli pian näkyviin. Pihan nuotiolla oli 4 henkeä. Samaa porukkaa kuin ne kolme jotka näin. Istahdin hetkeksi nuotiolle. Eipä niitä ole tällä reissulla tullut tehtyä. Mukavasti lämmitti ja savutti. Juttelin paikalla olleitten kanssa ja rupesin keittelemään soppaa. Naltijärven tupa on myös hieman piilossa järveltä katsottuna. Koivikko sen verran korkeaa. Tulipa siihen paikalle vielä yksi pariskunta. Tupa samaa metsähallituksen tyyppiä.

Kun matka Lenkihaasta on mennyt joutuisasti niin suuntasin eteenpäin..."