Pääsivu Lapin kämpät Pulju Lehtivaara

PULJU
LEHTIVAARA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

020

Edellinen

Seuraava

Kämppä

Ounasjoen Ketomellan sillalta noin 9,5km itään. Pitkäselän länsipuolella Pitkäjärven pohjoispuolella noin 1,5km.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa


09.01.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

2000-luku ?Huom:

LISÄKUVIA


1958 Autiomajat kirjanen: "Peltovuomasta n.14km etelään sijaitsevan Pitkäjärven pohjoispäässä talvikäyttöinen hirsimaja. Tyydyttävässä kunnossa.Takka. Majoitustilaa 8 henkilölle. Polttopuuta". Sama teksti 1970 ja 1975 kirjasissa.

Kohde esiintyy merkintänä myös autoilijan tiekartassa vuodelta 1965.

Kämppätietoa Susille monistenippu noin vuodelta 1976 kertoo seuraavaa: "4. Pitkäjärvi. Autiomajakirjojen mukaan sijaitsee Pitkäjärven pohjoispäässä. Itse olen etsinyt hartaasti, ja olen vuorenvarma, ettei Pitkäjärven pohjoispäässä ole kämppää. Eikä myöskään järven pohjoispäästä jatkuvan suon laidassa eikä päässä. Tiekartan mukaan kämppä on merkitty Pitkäjärvestä luoteeseen sijaitsevan lammen pohjoispuolelle (Sieltä en etsinyt). Talvikäyttöinen hirsikämppä, tilaa 6-8 h:lle, laverit, kamina. Hyväkuntoineen. Kämppä on kuitenkin olemassa, olen nähnyt valokuvankin. Kävijät olivat talvella, jolloin maastossa ei näe missä järvi loppuu ja suo alkaa." 

Kämppä tai sen edeltäjä ei näy uudemmissa kartoissa.

”Etsin taas tätä salaperäistä kämppää Lehtivaaran ja Pitkäjärven tienoilta. Sieltähän se viimein löytyi. Pitkäjärven pohjoispäästä on 1,5 km. Pitkäjärven kämpäksikin sitä voisi sanoa. Mutta kämppä on tosi hyvin piilossa. Siihen pitää tulla ihan lähelle, että sen huomaa.
Tupa on aika uuden näköinen. Mahtaa olla kuitenkin 2000-luvulla tehty. Se on salvettu kokonaan uusista hirsistä. Katto on maakatto. Tuvassa on avoin piisi. Takaseinä on yhtä laveria. Siihen sopii 5 henkeä hyvin nukkumaan. Veden saa purosta suolta. Puusee on pihapiirissä hiukan kauempana.
Vanha tupa on ollut uuden kämpän edustalla noin 5 - 10  m lähempänä suon reunaa. Sammaloitunut pohja näkyi vielä hyvin."
(PKK 2020)
 
Paikka on erämaa-alueen ulkopuolella.

Päiväkirjamerkintöjä: