Pääsivu Lapin kämpät Pulju Raijankiselkä

PULJU
RAIJANKISELKÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

039

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Raijankiselän kaakkoiskulmilla. Pokan kylältä 16km länsiluoteeseen. 2,2km Lalvajärven länsipäästä etelälounaaseen. 300m purosta.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2007

09.10.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1955

7568170

3433220

Huom:

LISÄKUVIA 

Vuoden 1965 autoilijan tiekartassa on autiotuvan merkintä näillä main. Kämppä näkyy kartoillani varmuudella 1972 topokartasta alkaen. Siisti ja kauniilla paikalla oleva hyvin hiljainen kämppä.
Hirsinen porokämppä on rakennettu 1955 ja kunnostettu 1995. Laverille mahtuu 4-6 henkeä nukkujista riippuen. Tunnelmallinen takka ja lyhyt laveri (voi nukkua poikittain, ei ole ruuhkaa). Kokoa tuvalla vajaa neljä metriä kanttiinsa. Metsähallitus huoltaa.
"Raijankiselällä on niin paljon tölkkejä ja pulloja, etten minä jaksa niitä kantaa edes tyhjänä pois. Lisäksi tuvassa on hometta." (KS 2008). Ikävä kuulla.

Päiväkirjamerkintöjä:

5.8.2007
"... Lalvajärven länsipäässä komeita kallioita. Pidin kahvitauon ja kokeilin kalaonnea. Illalla vain yksi kala käärittäväksi folioon.
Suora suuntaus Raijankiselän tuvalle. Ensin mäki yli, sitten jängän poikki ja loppumatka kokoajan komistuvassa metsikössä. Tiesin jotta tuvan vesipaikka on kaukana joten poikkesin mennessä sammuttamaan pahimman janon ja täytin vesipullon.
Tupa löytyi ylempää valoisalta mäntykankaalta. Pieni tölli. Avotakka, ikkuna, pieni pöytä ja takaseinällä saamelaismitoituksella oleva laveri. Voin nukkua poikittain sillä tuskin muita tulee. Edellinen käynyt liki 2kk sitten. Viime kesänä ei kesä- , heinä- elokuun aikana kukaan kuitannut vieraskirjaa.
Katto on matala, jo useampi kuhmu, pitäisi kai olla nöyrempi. Veden haku, kahvin keitto + plöröt, soppa tulelle, kala foliossa takan loimuun, puita tupaan. Siinäpä sitä iltapuuhaa."

6.8 Ma
"Aamulla metsä oli utuinen. Aurinko paistoi. Otin muutaman kuvan ja painuin takaisin pehkuihin. Uusi herätys kahdeksan aikoihin. Aurinko paistaa yhä. Sääennusteet osu kohdilleen.
Tuvassa on mukava hoitaa aamuaskareet, varsinkin kun on tilaa. Oikein mukava ja siisti tupa. Kävijöitä vain syksyn metsästysaikaan ja keväthangilla kelkalla. Pulloja ikävä kyllä kertyy.
Jätin taakseni upean hiekkakankaan komeine honkineen. ..."