Pääsivu Lapin kämpät Sarmitunturi Iso Suorsajärvi

SARMITUNTURI
ISO SUORSAJÄRVI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

005

Edellinen

Seuraava

Rajamiesten tupa

Iso Suorsajärven pohjoispään lahden länsirannalla. n.8km Raja-Joosepin puomivartiosta pohjois luoteeseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei juuri erotu maastosta

2004

05.03.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7607040

3556920

Huom:

LISÄKUVIA

Rakennuksen merkintä näkyy topokartalla 1978, GT-kartalla 1981 ja matkailukartalla M17 v.1997.  Ei esiinny enään GT-kartalla 2000.
Kahden tai kolmen rakennuksen paikka. Isommasta (päärakennus) jäljellä vain nurkkakivet ja puun kyljessä oleva lämpömittari. Pienempi jälki maassa on ollut vissiin sauna tai joku vanhempi kämppä. Rannalla muutama hirsi mahdollisesta venevajasta, verkkotelineestä yms. joka on ollut suht kookas. Järven rannalla vielä pitkoksia tuvalta pohjoiseen.
Paikalla on ollut rajamiesten hirsitupa. Tupa on poistettu siististi jättämättä turhia jäänteitä. Tupa on poistunut ennen vuotta 2002.

 Katso 126 Iso Suorsajärvi itäinen.

Päiväkirjamerkintöjä:

25.6.2004
"...Iso Suorsajärven tupa (rajamiesten, oletan) on viety pois. Siististi on jätteet kerätty. Ei hirsiä ei jätekasoja vain perustusten nurkkakivet. Paikalla on ollut ainakin kaksi rakennusta mahdollisesti 3. Kaksi melkein yhdessä näyttävät saunalta ja joku muu. Päärakennuksesta nurkkakivet. Rannalla muutama hirsi mahdollisesta venevajasta, verkkotelineestä yms. Pihapiirissä jäljellä vain 3 linnunpönttöä ja suureen mäntyyn jätetty lämpömittari..."