Pääsivu Lapin kämpät Vätsäri - Kessi Äälisjärvi länsi

VÄTSÄRI - KESSI
ÄÄLISJÄRVI LÄNSI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

011

Edellinen

Seuraava

Yksityiskämppä

Äälisjärven lounaispään länsirannalla. Pitkän länsirannan eteläpäässä olevan pienen niemen tyvellä n.300m länsirannan eteläpäästä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa

2006 (näköetäisyys)

16.01.2020

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7706920

3580180

Huom: 

LISÄKUVA

Rakennuksen merkintä löytyy vuoden 2002 topokartalta ei vielä 1980 topokartalta. Vaihtelevasti muilla kartoilla. 1983 GT-kartassa merkintä huomattavasti pohjoisempana, oletan kuitenkin kysessä olevan sama tupa. Vuoden 1982 valokuvassa hirret näyttää vanhoilta ja kattokin jonkun vuoden ikäiseltä. Lautalaajennus sitävastoin uudempi.
En käynyt tuvan luona (2006) laiskuuttani ja sen takia että vieressä oli pari telttaa ja venekkin rannalla. Katselin vain lahden takaa. Rajapäällä elokuussa 2006 tapasin ihmisen jolle rajamiehet oli kertoneet jotta tämä kämppä olisi avoin. Asia jäi minun osalta varmistamatta.
Netin kautta saamani viestin mukaan kämppä olisi ollut syksyllä 2006 lukossa ja oven vieressä nimikyltti.
Netissä olevan matkakertomuksen mukaan kämppä näyttäisi olevan entisen laisessa kunnossa elokuussa 2018.

Päiväkirjamerkintöjä:

4.8.2006 ". . . Ylämaan lampia, soistuneita painanteita, pieni kuru ja avaraa maisemaa. Olin pian Äälisjärven eteläpäässä kurkkimassa metsähallituksen valvontatuvan ikkunoista mukavan tuntuisen tuvan sisuksiin.

Lähdin vilkaisemaan viereistä, vajaan kilometrin päässä olevaa kämppää. Siellä näkyi kuitenkin olevan tuvan tuntumassa vaellusteltta, vene ja isompi pressu- tai huvilateltta. Tyydyin katselemaan lahden takaa. Tällaisten tukikohtien annan olla rauhassa, ei tee mieli poiketa.

Telttapaikan etsintäkin alkoi olla ajankohtainen. Päivä oli jotenkin lipsahtanut huomaamatta iltaan. . . . "