Pääsivu Lapin kämpät Vätsäri - Kessi Kapperijärvi

VÄTSÄRI - KESSI
KAPPERJÄRVI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

053

Edellinen

Seuraava

Rajavartioston partiomaja

Iso Kapperijärveltä 800m koilliseen. Väliin mahtuu pienempi järvi. Rajavaaran valtionrajan mutkasta 2km lounaaseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2006

08.09.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1960-luku

7682240

3571260

Huom:

 LISÄKUVA

Rajavartioston lukittu hirsitupa. Koko on nelisen metriä suuntaansa. Kuisti on mutta eteistä ei. Tuvan vieressä on pieni sauna ja toisella puolella puuvaja ja wc. Oven päällä lukee Kapperjärvi kartoissa Kapperijärvi.
Heräsi paikalla käydessä ajatus jospa tupaa olisi siirretty tai jopa rakennettu uusi. Kapperijärven kämppä näyttää huomattavasti uudemmalta kuin ne muut  joissa kävin. Koko on kuitenkin sama.
"053, Kapperjärvi, rajavartioston ”uusi” partiomaja. Rakennusvuosi on joskus 1960 luvulla." (PM 2009)

Kämppä löytyy kartoillani GT-kartasta 1983 lähtien. Topokartan 2001 ja Inarijärvi veneilykartan 1992 merkinnöillä eroa noin 250m. GT-kartat 83,92 ja 98 on myös veneilykartan linjoilla. Tuvan löysin kuitenkin 2001 topokartan esittämästä paikasta. Veneilykartan esittämässä paikassa en hoksannut käydä.
Vanha tupa on tästä rajan suuntaan oleva 125 Rajavaara joka huonokuntoisuuden vuoksi hylättiin.

Päiväkirjamerkintöjä:

1.8.2006 ". . . Ei siis tullut kalastuspäivää kelan rikkoutumisen takia. Normaali ripeä liikkeellelähtö ja suunta Kapperijärven rajatupaa kohti. Telttapaikkani takana ja niemen mutkan jälkeen on isoja lupoisia honkia. Ollaan siis riittävän kaukana kaikesta jotta hakkuita ei ole tehty (Oletan).
Kapperijärven tuvalle johti helppokulkuinen maasto eikä suunnistamisessakaan ollut ongelmia. Taivas oli pilvetön ja elämä hymyili, mitä nyt tuo virveli hiukan V****ti.
Rajavartioston tupa on lukittu. Vanhemmassa kartassa se on merkitty noin 250m kauemmas pienen jängän taakse. Tuvan löysin kuitenkin uuden topokartan esittämästä paikasta. Siellä toisessa paikassa en hoksannut käydä. Heräsi jälkeenpäin ajatus jospa tupaa olisi siirretty tähän tai jopa rakennettu uusi. Kapperijärven kämppä näyttää huomattavasti uudemmalta kuin ne muut joissa kävin. Koko on kuitenkin sama. Tuvan vieressä on pieni sauna ja toisella puolella puuvaja ja wc.
Kun sain kalavehkeet kuntoon niin mieli koheni huomattavasti. Tosin tämä Luppopäivä oli jo muuttunut vaelluspäiväksi ja nuo kalastamiseen aiotut järvetkin ohitettu.... Siis suunta Rajavaaralle ja mars eteenpäin.
Kapperin tuvalta lähti polku itään kohti rajaa. Rajamiesten tuvalta rajalle, niinpä tietenkin. . . . "