Pääsivu Lapin kämpät Vätsäri - Kessi Pilolaportten

VÄTSÄRI - KESSI
PILOLAPORTTEN

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

N20

Edellinen

Seuraava

Rajamiesten tupa / Autiotupa

Nammijärvestä itään Piilolan korkeudella Norjan puolella hieman yli 200m rajalta. Øvre Pasvik kansallispuiston vanhan rajauksen pohjoispuolella, aivan sen tuntumassa.


Oven päällä oleva kyltti on poistettu 2008.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2006

25.01.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7672550

3572380

Huom: 

LISÄKUVIA

Norjalaisesta nettikartasta http://www.inatur.no/ löydetty tupamerkintä. En ole nähnyt Suomalaisilla kartoilla. Tupa on mielestäni hieman etelämpänä kuin karttaan on merkitty jos vertaa viereiseen suohon.
Piilolan rajanylityspaikan poroaidan portilta menee tuvalle ja siitä eteenpäin puihin ripustetuilla sinisillä lapuilla merkitty reitti. Tupa on ollut paikallisten viranomaisten lukittu maja.
n. 2007 siististi remontoitu neljälle ja samalla muutettu avoimeksi.

Joissakin Norjalaisissa nettikartoissa on hieman pohjoisempana Isakvatnet järven rannalla merkintä jonka voi tulkita rakennukseksi. Tuon merkinnän (N19) kohdalta löysin vain ison siirtolohkareen.

Luontoon.fi sivuilla mainitaan Piilolanpolun palveluissa tämä kämppä 2020, joten eiköhän se siellä vielä.

Päiväkirjamerkintöjä:

31.7.2006
"Piilolan rajanylityspaikan poroaidan portilta menee polku Norjan puolella olevalle tuvalle. Seurasin sitä. Tupa löytyi pian metsän laidalta. Se on paikallisten viranomaisten lukittu maja. Pienehkö lautarakenteinen ja tummaksi maalattu tupanen jossa on kuitenkin peltinen savupiippu, eli lämmityskin onnistuu. Oven päällä olevassa kyltissä lukee "Forsvaret politiet". Kämppä seisoo jalaksien päällä.
Läksin seurailemaan rajaa pohjoiseen . . ."