Pääsivu Lapin kämpät Vätsäri - Kessi Grenseparvasshytta

VÄTSÄRI - KESSI
GRENSEPARVASSHYTTA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

N23

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Norjassa, Øvre Pasvik kansallispuiston lounaislaidalla Suomen rajalle yltävän Grenseparvatnetin luoteisrannalla. Noin 400m rajapyykistä 353 La koilliseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2006

25.01.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7668960

3573600

Huom:

LISÄKUVA

Norjalaisesta nettikartasta http://www.inatur.no/ löydetty tupamerkintä. Näkyy myös 1983 GT-kartassa. Joutsenpesäjärven kämpälle matkaa järven lahden yli noin 1,5km. Autiotuvat On-inen mukaan pk eli porokämppä. Tupa on mielestäni hieman lähempänä Suomen rajaa kuin Norjalainen kartta antaa ymmärtää. Kämppä on pieni 3 hengen hirsitupa.

Päiväkirjamerkintöjä:

30.7.2006
"Kotona karttoja katsellessa ja kirjoja selatessa oli silmiin osunut norjan puolella Grenseparvasshytta niminen tupa norjan puolella. Rajalta ei pitäisi olla kuin muutama sata metriä joten sinne. Norjan raja tuli pian vastaan ja hetken seurasin sitä. Könysin poroaidan ali kuningaskunnan puolelle ja lähdin kohti tupaa.
Tupa on mielestäni hieman lähempänä Suomen rajaa kuin Norjalainen kartta antaa ymmärtää. Kämppä on pieni 3 hengen hirsitupa. Tuvan vieraskirja alkaa vuodelta 1988. Mukava pikkutupa josta löytyy kattilat ym ja jopa kaira talvisen vedenhaun helpottamiseksi. Siisti kämppä jäi kuitenkin tällä erää vain taukotuvaksi.
Piilolaa olin ajatellut yöpaikaksi mutta matka sinne oli jostain syystä pidempi kuin olin ajatellut. Läksin kuitenkin siihen suuntaan, olihan tarjolla tupa yösijaksi . . ."