Pääsivu Lapin kämpät Ylläs-Levi-Olos Kahvikeidas

YLLÄS - LEVI - OLOS
KAHVIKEIDAS

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

044

Edellinen

Seuraava

Muu rakennelma

Yllästunturin itärinteellä n. 2,2km huipulta itään, hotellialueelta 1,6km koilliseen polkujen ja latujen risteyskohdilla. juuri puiston rajan ulkopuolella. Palovaaranojan alkulähteellä.


Paikalla on nykyään sesonkiaikaan avoin kahvila.

Tämä vanha laavu on jo purettu.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa

2013, 2023

6.9.2023

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

(2020)

7499790

3384160

Huom:

LISÄKUVIA

Paikalla on nykyään yritystoimintaa harjoittava kahvila jonka aukioloajat on rajallisia, lähinnä sesongit. Kahvilassa on ulkoterassi ja pieni avoin puolikota joka sekin on tarkoitettu kahvilan asiakkaille. Lisäksi kahvilan takana on pieni lukittu rakennus joka on ilmeisesti kahvilan henkilökunnalle.

Aikaisemmin paikalla ollut suurikokoinen laavurakennus on purettu. Laavun vieressä ollut tulistelupaikkakin on raivattu pois. Laavun läheisyydessä ollut kelo-wc oli vielä 2023 paikallaan mutta en tarkistanut sen käyttömahdollisuuksia.

Luontoon.fi sivujen mukaan (2019) paikka on siirtynyt yrittäjälle.
"Jatkossa Kahvikeitaan tauko- ja tulipaikkarakenteita hoitaa kahvion rakentava Iso-Ylläksen Tunturituvat, jolle Metsähallitus on myynyt rakenteet ja vuokrannut alueen. Tauko- ja tulistelupaikka on edelleen avoinna alueen kävijöille, ja käytöstä perittävän korvauksen asiakkaat voivat maksaa matkapuhelimella." (LUONTOON.FI  15.1.2019)

Talvella vilkas latujen risteys ja kesälläkin polkujen kohtaamispaikka. Väkeä riittää. Hotellille alle 2km joten päiväkävelijoitä ja pyöräilijöitä. Ei yöpymismahdollisuutta.

Päiväkirjamerkintöjä: