Pääsivu Lapin kämpät Paistunturit Johtalanvárri

PAISTUNTURIT  KEVO
JOHTALANVARRI
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

066

Edellinen

Seuraava

Nuotiopaikka

Goaskinjávrin koillisrannalla. Goahppelasjávrilta 4km länteen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huollettu

2001, 2004

12.5.2007

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7757770

3498950

Huom:

Topokartassa 2002 mustaamaton rakennuksen merkintä. MML:n karttapaikan uudella 1:16 000 mittakaavatason kartalla (2007) vain nuotiopaikkaa kuvaava merkintä. Ei näy muissa kartoissa. Tulentekopaikka. Ei majoitustilaa. Täytyy ottaa mukaan ettei kukaan sekoita kartan merkintää asuttavaksi rakennukseksi. Utsjoen merkityllä retkeilyreitillä.
Paikalla puuvaja, WC ja huoltokoppi. Turhaan on topokarttoihin piirretty rakennuksen merkki kun paikkalla on vain rakennelmia.

Päiväkirjamerkintöjä:

13.8.2001 "Mikan tyhjennetyn rinkan kanssa lähdettiin luontopolulle. Kaupasta haettiin vielä eväsleipää. Luontopolku lähtee opastuvan vierestä ja nousee sankassa koivikossa Utsjoen länsipuoliselle tunturialueelle. Muutaman kilometrin nousun jälkeen avautuu takana hienot maisemat Tenolle. Ensimmäinen nuotiopaikka on jo avotunturissa turhan avoimella paikalla. No nyt ei tuullut kovasti ja pilviverhokin repeili. Keitettiin pussimuonat"

23.6.2004 "Merkitty polku on ripeä kulkea joten olin n.9km kulkemisen jälkeen parin tunnin päästä Johtlanvarrin nuotiopaikalla 4km Utsjoesta. Laitoin soppaa jotta ei heti tartte utsjoella syömään juosta. Ohi meni rouvashenkilö reppunsa kanssa. Olemus oli sellainen ettei olisi saanu päästää Kuoppilasjärven tuvalle jonne suuntasi. Kaikkea nuo merkityt polut teettää."