Pääsivu Lapin kämpät Paistunturit Linkinjängän vanha kammi

PAISTUNTURIT  KEVO
LINKINJÄNGÄN VANHA KAMMI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

009 A

Edellinen

Seuraava

Turvekammi

Linkinjokeen Arkomaraksen eteläpuolitse laskevan sivupuron eteläpuolella n.1,4km Linkijoesta. Linkinvarrin länsipuolella.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Tuhoutunut

2004

8.12.2005

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7742870

3482960

Huom:

Viereinen Matinkammi esiintyy 2002 Topokartassa. 2001 Utsjoki Kevo ulkoilukartassa tupa on piirretty n.400m idemmäksi. 2002 topokartta on todennäköisemmin oikeassa. Paikka näytti pikemmin palsasuon palsalta. Turvekammin jäänteet ja hiukan rojua. Katso Matinkammi 009 B

Päiväkirjamerkintöjä:

20.6.2004 "Linkinjängän kaksi kammia olivat seuraavat kohteet. Maasto muuttui nyt niin tasaiseksi että suunnistaminen tuli vaativammaksi. Hyvän kulkureitin löytyminen oli arpapeliä joten saatuani kiikariin keskellä jänkään olevaan kammiin, suuntasin sinne suoralla linjalla. Oli siinä pajukkoa, mättäikköä, rimpeä, kosteikkoa, koivikkoa ja pari puroa. Aikamoista jänkää. Matin kammi tai Linkinjängän kammi oli pienellä kumpareella kuin palsasuon palsalla. Turpeet jo painuneet katon taitteelta mutta muuten asuttava. Ympäristö kyllä kaipasi siivousta. Purkit ja purnukat kun menee rikki tai tyhjäksi niin ovi auki ja tavarat pihamaalle. Sisätilat "standardi" mallia. Oven vieressä kamina ja toisella puolen hylly täynnä tarpeita. Ovea vastapäätä ikkuna jonka alla pöytä ja vierellä laverit. Pidin vain hetken taukoa. Viereisellä kummulla oli vanhemman kammin jäänteet."