Pääsivu Lapin kämpät Paistunturit Linkinjoen kammi

PAISTUNTURIT  KEVO
LINKINJOEN KAMMI
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

008 B

Edellinen

Seuraava

Kammi

Linkinjoen länsirannalla Linkinvarrin luoteispuolella. Arkomarraksen itäpuolen jängältä laskevan sivupuron kohdilla.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2004

12.5.2007

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

7743790

3484070

Huom:

LISÄKUVIA  

MML.n karttapaikan topokartassa ja 2001 Utsjoki Kevo ulkoilukartassa.
Alfreetinkammi eli Linkinjoen kammi eli Antin ja Adolfin kammi.
Autiotuvat On-Line nimittää kammia Alfreetin kammiksi. Tuvan vieraskirjassa luki Antin ja Adolfin kammi. Lautakammi joka on vuorattu kattohuovalla. Turvetta on vain sokkelin peittona. Hyvä kuntoinen ja siisti kammi. Käytössä lähinnä marjanpoiminta aikana.

Katso Linkinjoki vanha 008 A

Päiväkirjamerkintöjä:

20.6.2004 "Muutaman märän rimmen kiertämisen jälkeen edessä oli syvä puro. Leveys noin 1,5m. Yli ei päässyt vaikka mieli teki hypätä. Kammikin tuossa melkein käden ulottuvilla. Oli lähdettävä kiertämään ylävirtaan josta noin 200m jälkeen pääsin puron yli. Pääsin Adolfin kammille. (Linkinjoen kammi).Antin ja Adolfin kammi seisoo hiekkakumpareella aivan Linkinjoen partaalla. Komea pieni näköalakukkula. Vihreällä kattohuovalla vuorattu lautakammi ei ole saanut turvetta ympärilleen kuin sokkelin peitoksi. Onko jäänyt kesken? Ympäristö on siisti ja tupa myös. Täytyy olla naisia tuvan hallinnossa. Astiat, kaasut, kamina, halot ja seinällä säkeissä porontaljat makuuksia varten. Kaikki kunnossa. Malli kammilla sama kuin edellisellä.
Astuin taloksi, vielä epäröin jatkamista mutta keittelin kahvit. Kuinka unessa olen ollut tuota edellistä lausetta kirjoittaessa. Koitetaan suomentaa tähän. " Asetuin taloksi ja keittelin kahvit. Epäröin vielä matkan jatkamista". Meniköhän nyt paremmin. Tuvan ikkunasta näkyi purossa tammukoiden tuiketta. Pakko kokeilla. Tulihan yksi pieni, päästin ja heitin siimaa suoraksi niin toinen koukussa, päästin senkin. Söin havajinpataa. Jatko ei enään tuntunut mielekkäältä.
Linkin kolmas kammi näkyy täältä n.2km luoteeseen."